Ouwe Syl geeft Foarút van katoen! - V.V. Ouwe Syl

Ouwe Syl geeft Foarút van katoen!

Ouwe Syl geeft Foarút van katoen!

12 september 2022 12:30


In de eerste bekerwedstrijd, vorige week zaterdag, tegen Berlikum pakte Ouwesyl de volle buit, 2-1. Een keurig resultaat tegen de derdeklasser. Het bood perspectief en geeft vertrouwen voor de komende tijd. Vandaag traden de mannen van het nieuwbakken technisch duo Pier en Bertus aan tegen de Feintsjes fan Menaam. Ook een vierde klasser en dus een mooie gelegenheid om te zien hoe de ploeg er voor staat.

Half drie was het wederom scheidsrechter Van Tuinen uit Workum die op zijn fluit blies, it giet oan. Prachtig weer. Foarút bleek de laatste jaren meestal een maatje te groot maar vandaag was het anders. Vanaf de eerste minuut bleek Ouwesyl heer en meester. De Bildtkers waren ‘lekker vast’ aan de bal. Er werd met overtuiging gespeeld en ja dan gaat het rollen en het netje bollen. De eerste minuten waren niet echt om over naar huis te schrijven. Er gebeurde (te) weinig. Ouwesyl was de bovenliggende partij maar dat moet dan wel in doelpunten omgezet worden.

Het eerste kansje was voor Wesley, een corner van Remco werd door Snipes binnengekopt maar keeper Michael Hartman was nog niet te vermurwen. Een corner van Foarút werd net over de goal van Dennis gekopt. Toen, na een paar kleine kansjes over en weer, is het klaar. Ouwesyl pakt het initiatief en vertaalt dit in doelpunten. Thomas speelt hoog in op Wesley, de bal wordt naar Auke gekopt, Auke schiet en de bal dreigt naast te gaan maar daar is Matthijs er als de kippen bij om de eerste bal in het netje te leggen, 0-1. Het duurt niet lang of ook de tweede ligt in het mandje. Nu is het Auke die Remco vindt en ja als Remco mag schieten dan doet hij dat graag! Met zijn linker raakt hij de bal, lekker stuitje er in, Hartman grabbelt maar heeft de bal niet en het is 0-2.

Achterin staat het als een huis. Kees speelt als rechtsback uiterst verdienstelijk, Sybren groeit in zijn rol, Berry en Thomas dirigeren in het centrum. Niks aan het handje. Op het middenveld ook een mooie driehoek. Sipke, Remco en Wesley geven geen krimp. En als je voor in dan ook nog spitsen hebt die doelpunten maken……! Vlak voor rust krijgt Auke het nog een keertje op zijn heupen. Hij soleert door de verdediging en ja hoor, hij ligt er al weer in, 0-3. Het is rust. Trainer Janco Croes brengt een ‘bûse fol’ nieuwe spelers en er komt hierdoor wel wat meer dreiging. Jorrit Boomsma probeert met snelheid een en ander te forceren maar veel potten kan hij niet breken. Kees weet van geen wijken. Pier brengt Hendrik Jan in het veld, (Wesley het een blauwe teen en dat doet heul seer). Het eerste wapenfeit in de tweede helft is wederom voor de Bildtkers. Matthijs krijgt de bal van Sipke, hij omspeelt de keeper en lijkt zijn tweede te maken, helaas gaat de bal net voorlangs. Terwijl de man met de microfoon aankondigt dat Berlikum op voorsprong is gekomen tegen Beetgum drukt Ouwesyl de tegenstander nog meer met de neus op de feiten. Hendrik Jan weet Remco te vinden aan de linkerkant van het veld, Remco kijkt en met een mooie lange krommende bal weet hij Matthijs te bereiken die op prima wijze de bal tegendraads achter de keeper weet te schieten, 0-4, dit hakt er in. Het lijkt nog erger te worden: een corner van Remco lijkt op de kale kruin van HJ terecht te komen, Hendrik staat klaar om binnen te koppen, helaas steekt keeper Hartman hier een stokje voor. In de tegenaanval weet Foarút zelfs te scoren. Teveel mensen voor de bal en Jorrit Boomsma weet van zijn snelheid gebruik te maken en redt in ieder geval de spreekwoordelijke eer. De man met de microfoon geeft aan dat Foarút nu gaat beginnen aan de inhaalrace maar niets lijkt minder waar.  De achterhoede staat als een huis en ook Dennis heeft deze woorden natuurlijk gehoord en wat doe je dan als keeper? Juist ja, alle ballen tegen houden.

Sjoerd Jan komt voor Auke die last heeft van de lies. ´Hymjend´ en ‘brûzjend’ probeert Sjoerd in de spits voor het nodige gevaar te zorgen. En als Sjoerd er voor gaat krijgen andere spelers ruimte. Matthijs stormt op keeper Hartman af die de bal verspeelt en vervolgens een overtreding maakt. De scheids heeft echter geen oog voor deze situatie of houdt niet van het tonen van rode kaarten maar feitelijk had de regel ‘ingerukt en wegwezen’ toegepast moeten worden. Vlak daarna speelt Friso zich prima vrij, de actie is prachtig maar het schot krachteloos. Het is voorlopig het laatste potje voor Friso die tijd voor studie, stage en vriendin nodig heeft. Wie weet komt hij over enige tijd weer terug op zijn besluit. Het zou mooi zijn want Ouwesyl speelde prima maar de selectie is klein en een aantal nieuwe mensen zou zeer welkom zijn. Gelukkig komen Gerbrand, Tiemen, Lars, Oebele en George er weer aan zodat er weer wat meer mogelijkheden komen.

It begjin is der, as dit de opmaat is foar een moai seizoen dan mat jim derby wêze, dat wurdt fèst moai!

Supporter Jelle 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!