De Buorren 12 A
9289HG
DROGEHAM
tel. 0512-332166

Vandaag staat de wedstrijd tussen V.V. Drogeham en V.V. Ouwe Syl op het programma. Van tevoren denken we: we konden hier wel eens een kansje hebben op 3 punten. Drogeham zit niet in de beste fase: uit de laatste 5 wedstrijden hebben ze 1 punt gepakt. Ouwe Syl heeft zich vorige week kranig geweerd tegen Olde Veste. Zouden we vandaag weer eens drie punten bij kunnen schrijven?

Bij Ouwe Syl worden er helaas nog een aantal spelers gemist. Remco en Matthijs zijn geblesseerd, het zou toch mooi zijn als zij er weer snel bij zijn. Gerbrand, Lars, Oebele en Rienk zijn er ook niet bij.

In de eerste helft blijkt dat het lastig voetballen is. Ouwe Syl heeft moeite om in de wedstrijd te komen. Drogeham zit er kort op en weet vooral het middenveld van Ouwe Syl goed vast te zetten. Het hobbelige veld helpt niet mee. Thomas, Wesley en Sipke kunnen het spel moeilijk maken. Voorin staan Auke en Kees. In de eerste helft zien we dat er weinig aansluiting is bij de mannen voorin. Voor Auke en Kees is het moeilijk om de bal goed vast te kunnen houden.

Achterin staan Gerwin, die sinds na veel blessures weer aan is gesloten, Tiemen, Berry, Sjoerd Jan en Sybren. Dennis staat op de goal. Hoewel zij niet veel te doen krijgen, komt Drogeham op voorsprong. Het uitverdedigen van Ouwe Syl is zwak, de spits van Drogeham profiteert. In de 25e minuut zet Jannick van der Veen de 1-0 op het scorebord.

In de rust besluit Pier te wisselen. Sjoerd Jan en Gerwin worden vervangen door Hendrik Jan en Sam.

Ouwe Syl lijkt iets sterker te beginnen aan de tweede helft. Er lijkt wat meer gevoetbald te worden. Hendrik Jan komt op de 6-positie en brengt wat rust in het spel. Ouwe Syl is meer in balbezit, maar komt nog niet tot grote kansen.

Drogeham probeert het vooral in de counter. In minuut 60 leidt dit tot een grote kans. Keeper Dennis ligt al op de grond, de speler van Drogeham heeft ‘m voor het inschieten. Gelukkig voor Ouwe Syl gaat de bal via een Sylster been naast de goal.

In de 64e minuut krijgt Ouwe Syl een penalty. Wesley komt via het midden door en wordt onrechtmatig gestuit. Thomas gaat achter de bal staan en schiet ‘m in de rechterhoek. De keeper zit er nog aan, maar de bal ligt in het netje: 1-1. Gaan we dan toch de 3 punten pakken?

Het blijkt helaas niet zo te zijn. In de 70e minuut loopt Ouwe Syl te prutsen achterin. Berry speelt de bal terug op Dennis. Dennis besluit de bal in zijn handen te pakken. De scheidsrechter fluit voor een terugspeelbal. Drogeham krijgt een indirecte vrije trap op zo’n 10 meter van de goal. Alle spelers van Ouwe Syl staan in de goal. De speler van Drogeham schiet, maar de bal wordt in twee instanties tegengehouden door de Sylster muur.

Een minuut later is het wel raak. De middenvelder van Drogeham krijgt veel ruimte, hij speelt 2 spelers uit en schiet vanaf 16 meter in de linkerhoek. Dennis heeft geen antwoord: 2-1.

Vlak daarna krijgt Ouwe Syl nog een grote kans op de 2-2. Via Hendrik komt de bal bij Wesley. Via Wesley en de verdediger caramboleert de bal richting Sam. Sam zet voor op Auke bij de 2e paal. Auke kapt en passt op Wesley. Wesley schiet, maar raakt de binnenkant van de paal. De rebound van Thomas gaat erin, maar wordt terecht afgefloten wegens buitenspel.

In de laatste minuten nog wat kleine kansjes voor Ouwe Syl. Van een echt slotoffensief is echter geen sprake. De grootste kans komt dan nog voor Drogeham. Uit de counter maken zij de beslissende 3-1.

Helaas, van tevoren zagen we het nog rooskleurig in. Vandaag geen punten voor Ouwe Syl.