Van Egmondstraat 28 A
9078VG
OUDEBILDTZIJL
tel. 0518-421332

Zaterdag 6 november stond voor Ouwe Syl 2 de topper tegen Broekster Boys op het programma. De nummer 1 van de ranglijst tegen de nummer 2. Een spannende pot voetbal leverde een 2-2 eindstand op.

Voor leider Martin en kompaan Robert was het op voorhand een hels karwei om een team samen te stellen. Gelukkig stonden er 13 spelers om half 3 klaar (waarvan 3 junioren) en in de 2e helft zelfs nog een 14e man.
Door de personele problemen moest tactisch brein Hendrik-Jan een aantal wijzigingen doorvoeren en in de beginfase was Ouwe Syl ook wat zoekende. Omdat Broekster Boys voor de wind speelde en vol druk zette had Ouwe Syl het lastig.

Keeper Bart hield twee ballen op fantastische wijze uit de goal in de eerste helft, maar hij moest oog-in-oog met een aanvaller van de Boys toch capituleren. Ouwe Syl kon niet veel inbrengen: een paar schoten op doel gingen recht op de keeper af.

In de twee helft had Ouwe Syl voor de wind en met lange ballen kon er iets meer worden gecreëerd. Dit kwam mede door een tactische omzetting van HJ: het centrale verdedigingsduo Gerard en Rik kwam in de spits te staan, spits Dennis naar de verdediging en Dylan naar de kant. Ondanks de omzetting kon Broekster Boys toch op 0-2 komen. Wel een curieus doelpunt: de spits van de Boys stond net buitenspel, maar grens Joas was net naar een geblesseerde speler aan het kijken en vlagde weifelend. De verder uitstekend leidende scheidsrechter Van der Veer negeerde daarom het vlagsignaal.

Toen het daarna nog bijna 0-3 werd nam Hendrik-Jan het team bij de hand. De ergenis over het eigen spel werd omgezet in energie en uit een door Gerard verdiende vrije trap schoot HJ de bal prima in de korte hoek. Vijf minuten later een vlijmscherpe counter van Ouwe Syl, een uitstekende voorzet van Gerard en.....2-2!  Kopbal van Rik! Daarna nog twee goede kansen voor Ouwe Syl, maar Rik was door zijn doelpunt zo van slag dat zijn voorzetten niet aankwamen. Een 3-2 was gezien het wedstrijdbeeld ook teveel eer geweest.

Ondanks de vele personeelswisselingen toch nog een prima inhaalrace, waarbij de junioren en oproepkrachten zich prima staande hebben gehouden. Komende zaterdag speelt het tweede in de beker tegen Drachtster Boys, thuis om 14.30 uur.