De Boppeslach 1
9172MH
FERWERT
tel. 0518-412633

Dinsdagavond 20.00 uur staat de wedstrijd V.V. Wardy – V.V. Ouwe Syl op het programma. Deze wedstrijd stond aanvankelijk gepland op zaterdag 14 mei, maar vanwege de WK Zeepkistenrace in Ferwert is de wedstrijd verplaatst naar de dinsdagavond. De vorige wedstrijd tussen beide partijen eindigde in een 5-1 overwinning voor Ouwe Syl. Ditmaal verging het Wardy niet veel beter: 1-7.

Vanaf het startsignaal is duidelijk dat er weinig te halen valt voor de heren uit Ferwert. Ouwe Syl zet hoog druk en weet de bal vaak diep op de helft van Wardy te veroveren. In de tweede minuut wordt hiermee de eerste kans gecreëerd. Matthijs krijgt de bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en slalomt langs twee verdedigers, Auke krijgt de bal en drukt af. Goed keeperswerk voorkomt de eerste goal. Een minuut later is het wel raak. Gerbrand heeft aan de linkerkant de bal en ziet Auke diep gaan. Met een mooie lange bal bereikt hij Auke. Auke neemt de bal goed aan op de borst en schiet hem koeltjes diagonaal in de linkerhoek: 0-1.

Na 5 minuten is het opnieuw raak. George, die een basisplek kreeg vanwege zijn goede invalbeurten van afgelopen weken, maakt een goede actie vanaf links. Hij bedient Remco op randje 16. Remco bedenkt zich niet en schiet hem met zijn linker in de rechterhoek. De keeper heeft geen antwoord: 0-2.

Wardy weet niet wat het met Ouwe Syl aan moet. Aan de hand van middenvelders Thomas en Wesley dicteert Ouwe Syl het spel. In de 10e minuut leidt dit tot de 0-3. Ouwe Syl speelt de bal rond tot de bal bij Gerbrand belandt. Gerbrand bedient met Remco met een mooie steekbal. De oudste van de gebroeders Kooistra maakt een mooie actie en legt de bal wederom in het mandje.

Ouwe Syl speelt de bal rond en zoekt de diepte waar nodig. Verdedigers Berry en Nanne zoeken veelvuldig het middenveld. Thomas en Wesley verdelen het spel. George en Remco zorgen voor de diepgang aan de zijkanten. Auke en Matthijs fungeren als aanspeelpunten.

In de 16e minuut krijgt Ouwe Syl een corner. Remco zet strak voor, Thomas komt naar de 1e paal en kopt knap binnen. Stand na 16 minuten: 0-4.

Na deze 0-4 volgt er een prachtige aanval van Ouwe Syl. De ijverige Auke zoekt zijn maatje Matthijs. De lange, behendige spits hakt de bal terug op Auke. Auke schiet, maar de keeper pakt het schot knap.

Na deze actie gaat de storm van Ouwe Syl iets liggen en Wardy komt een paar keer op de helft van Ouwe Syl. Tot gevaar leidt dit nog niet direct. De linksbuiten van Wardy wordt regelmatig aangespeeld. Goed stoorwerk van Friso zorgt ervoor dat de aannames van deze speler vaak niet goed zijn. Afgelopen zaterdag speelde Friso al een uitstekende wedstrijd. Ook vandaag laat hij zich van zijn goede kant zien.

In de 25e minuut komt er een voorzet vanaf de linkerspits op de rechterspits van Wardy. Hij geeft de bal voor, deze voorzet komt tegen de hand van Gerbrand. De scheids is onverbiddelijk: penalty. De penaltynemer laat keeper Dennis geen kans en schiet hem in de kruising: 1-4.

Ouwe Syl ziet zich genoodzaakt om de marge te vergroten. Auke slalomt door de verdediging en geeft de bal voor op Remco. Remco bedenkt zich niet en maakt zijn derde: 1-5.

Helaas voor George en Ouwe Syl moet George er na een half uur spelen geblesseerd vanaf. Hij wordt gewisseld voor Sipke. Sipke gaat als linksback spelen. Gerbrand schuift op naar de linkshalf positie en Remco gaat naar de rechterkant.

In de laatste minuten van de eerste helft stoomt Nanne op. Nanne moet nog 3 doelpunten maken om zijn 3e ster op Voetbalnoord te behalen. Helaas gaat zijn eerste kans in het zijnet, bij de tweede kans stuit de bal net ongelukkig op. Hierna fluit de scheidsrechter af voor de rust.

In de rust worden Thomas en Gerbrand naar de kant gehaald. Sjoerd Jan en Kees nemen hun positie in. Sjoerd gaat als linksback spelen, Sipke schuift door naar de linkshalf. Kees komt aan de rechterkant op het middenveld te spelen en Remco schuift door naar de nummer 10 positie.

In de tweede helft is het spel van Ouwe Syl wat stroever. De spitsen worden vaak snel gezocht, waardoor het middenveld te vaak overgeslagen wordt. Hierdoor creëert Ouwe Syl minder kansen dan in de eerste helft. Wardy begint iets meer mee te voetballen en komt wat vaker op de helft van Ouwe Syl. In de 54e minuut leidt dit tot een goede kans. De rechtsbuiten heeft een prima voorzet in huis. De spits van Wardy kopt hem echter net naast. Keeper Dennis hoeft niet in te grijpen.

Op deze momenten is Sjoerd Jan er om de scherpte terug te krijgen in de ploeg. Hij heeft een aantal vlijmscherpe maar faire tackles in huis en neemt de ploeg mee in zijn enthousiasme. Na 60 minuten leidt dit tot een kans.

Auke krijgt de bal aan de linkerkant en zet aan voor een dribbel. Hij speelt in op Wesley, die krijgt de bal net iets achter hem. Het enige wat hij nog kan doen is een hakje op Kees. Die wordt hiermee vrij voor de keeper gezet. Kees heeft echter niet de rust en schiet hoog over.

Wesley, die vandaag nog geen goal heeft gemaakt, gaat halverwege de tweede helft diep. Nanne speelt Auke in en hij kopt door Wesley. Wesley scoort met een mooie lob. Helaas vlagt de grensrechter en keurt de scheidsrechter de goal af.

Waar Kees eerder in de wedstrijd nog niet de rust had, heeft hij dat dit keer wel. Remco krijgt de bal op het middenveld en stuurt met een goede pass Berry weg. Berry speelt de bal naar Matthijs. Matthijs neemt aan op randje 16, speelt zichzelf vrij en schiet de bal richting de lange hoek. De keeper pareert en de rebound valt voor Kees. Kees drukt de bal hard en zuiver in de linkerhoek: 1-6.

Het slotakkoord is voor Matthijs. Auke heeft (volgens een kenner) een afgemeten pass op Sipke in huis. Sipke speelt de bal met een ‘bewussie’ in een keer door op Matthijs. De jongeling aarzelt niet en prikt de bal met links in de lange hoek. Eindstand 1-7.

We hebben vandaag een uitstekende wedstrijd van Ouwe Sylster zijde gezien. Zaterdag a.s. is Ouwe Syl vrij. Een week later wordt de strijd om de 3e plaats mogelijk beslist. Dan komt VCR op bezoek. Komt dat zien!